+ Reply to Thread
Results 1 to 20 of 20
  1. #1

    What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    I have TWC (Time Warner Cable)

    I have 2 HD-DVR boxes, theres some stuff I recorded on them, from 2006 >.>;

    My problem is, a TWC representative called and gave me a new option of a new/better HD-DVR box, for the same price, but with better goodies

    Mainly:

    +10-15 hours of more recording time on the newer boxes
    Call Waiting, but through the cable box. Example: Watching TV, phone rings, phone not right by you, but you get a message displayed of who's calling (name/number), + the options of send to answering machine/voice mail, or pick up (keep ringing), and grab the phone (I think)
    + Start up feature, if you join a show 15 minutes to late, you can still rewind the show/movie to the start time and watch it (Still trying figure out how the F this works)

    Thing is I don't want to lose the stuff on my box that I have recorded (All right its the Victoria Secret Shows of 2006/2007 in HD >.>;, mind you)

    Is there any way I can record these show off the box easily, or am I fucked?

    I know there are a shit ton of options from HD Capture cards -> Laptop/Desktop or the old school way of plugging in a VCR and just record them onto tape, or get a DVD recorder of some type and use that somehow

    I don't have a Laptop/HD Capture card
    Can get a DVD recorder from my Uncle, and burn them onto a DVD...problem is what F'n wires would I need (is it just like TV > VCR recording?, and for HD to show up do I need HD wires?)

    Any help would be appreciated, I will be getting the new boxes close to my B-Day (6/21), so I only have 3+ weeks to get this shit done

  2. #2
    The Optimistic Asshole
    Sweaty Dick Punching Enthusiast

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    25,067
    BG Level
    10
    FFXIV Character
    Tyche Six
    FFXIV Server
    Tonberry

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    + Start up feature, if you join a show 15 minutes to late, you can still rewind the show/movie to the start time and watch it (Still trying figure out how the F this works)
    That feature is tits. I wish mine had it.

  3. #3
    pirahna1
    Guest

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    If you record to PC you can keep it in HD. If you record to DVD it will only be DVD quality, not HD, unless your uncle has a magical Blu-Ray recorder. So if you're going from DVR -> DVD with a DVD recorder, all you'll need are a set of composite cables.

    If it were me I'd just use a set of A/V cables, but you might want to use SVideo or Component if your boxes have em.

  4. #4

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    You think a 4.7 GB blank DVD disc can record 2 hours of HD programing?
    (I know I lose the H in HD, but how much is 4.7GB = hours, standard/hd format?)


    Looks like I'll be borrowing my uncles recorder =X

  5. #5
    ¯\(°_o)/¯
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,821
    BG Level
    6

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)


  6. #6

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    I thought about that Bagel, but I want to try have a hard copy

  7. #7
    Like a boss yo
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    3,829
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Odin
    WoW Realm
    Mal'Ganis

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    This is right up my ally, since I work as a TSS rep. for TWC here in SAn Antonio.

    I normally tell subs that would have to go Box->dvd/vcr-> tv so you can record to DVD and back-record to DVD/VCR player. I know we use Scientific Atlanta boxes, and on their websites
    Http://www.Scientificatlanta.com
    sorts the box by type, just look on front and will give the part #( I think newest one is SA8240 HDC) and as far recording, if your DVD player has red.yellow,and white...use those from box to DVD player. I know the DVRs have a USB port you can use a external SATA to transfer. Any more questions, PM me or something, will help you out without actually calling tech support :D

  8. #8
    The Anti Miz
    The Anti Miz of the House of Weave

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    32,699
    BG Level
    10

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    I'll tell you what the main problem here is. time warner cable doesnt carry the NFL network

  9. #9
    the elephant whisperer
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,706
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Bahamut

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    i don't know if it would work with the cable box, but there are dvd burners that burn a dvd in blu ray format...so it's only playable on a blu ray player and is still in HD. you get shit for time on a dvd, but it's at least HD. i've got one for my high def camcorder, it's a sony recorder that was made for their cameras, but you can plug anything into it you want.

  10. #10
    Like a boss yo
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    3,829
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Odin
    WoW Realm
    Mal'Ganis

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    Quote Originally Posted by tyven
    I'll tell you what the main problem here is. time warner cable doesnt carry the NFL network
    Main reason why is because NFL networks wants EVERYONE to pay for it, and add it as a basic/standard chn. Not all customers want the NFL network, so why make sub pay for something they don't want

    we have even gone so far as to tell the NFL network for us to carry the games on a PPV chn and have the profit go directly to them, we wouldn't get any of it, and they still said no. Same deal with comcast and after 3 years of fighting, comcast was able to get it put on their sport's tier...same thing we wanna do.

  11. #11

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    Quote Originally Posted by GraveRobberX
    I thought about that Bagel, but I want to try have a hard copy
    So download that and burn it? It cuts out a device. I mean, it's just porn.

  12. #12

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    You should have a SATA port on the back.
    Hook it up, if it doesn't work right away, you probably need to contact TWC and ask them to get IT to activate it.

    I say this because this is the same process that we use at Cox Communications; where I work.

  13. #13
    Like a boss yo
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    3,829
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Odin
    WoW Realm
    Mal'Ganis

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    Quote Originally Posted by Koga
    You should have a SATA port on the back.
    Hook it up, if it doesn't work right away, you probably need to contact TWC and ask them to get IT to activate it.

    I say this because this is the same process that we use at Cox Communications; where I work.
    TWC won't activate it. Since we don't support transfering it from one device to another.
    Trust me, I am Tier3 tech. get atleast 5 people calling in a day asking for that. Even though we supplied the box, it is not a function we support. Unfortunatly, he would have to contact SA on it.

  14. #14
    Nidhogg
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    3,616
    BG Level
    7
    FFXIV Character
    Glick Wick
    FFXIV Server
    Ultros
    FFXI Server
    Bahamut

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    Quote Originally Posted by Tyche
    + Start up feature, if you join a show 15 minutes to late, you can still rewind the show/movie to the start time and watch it (Still trying figure out how the F this works)
    That feature is tits. I wish mine had it.
    That feature sounds cool, but it sucks, a lot of shows wont allow it, and its kinda glitchy.

  15. #15
    Smells like Onions
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1
    BG Level
    0

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    Hey Guyver correct if I'm wrong but aren't all the boxes capable of start over and call waiting? I thought it just had to have the proper codes put in for the box. I'm not as familiar with account issues as you would be since you probably deal with that daily. As far as I know all HD DVRs have the same amount of recording space which is 160GB. I also work with TWC-SA as a service tech but I'm usually troubleshooting low signal issues. The way I have mine burner hooked up is through output 2(VCR) and on playback options i can just select Save to VCR and it only plays it on output 2(VCR) of my DVR so I can still watch whatever I want since my TV is hooked up through output 1.

  16. #16
    Like a boss yo
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    3,829
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Odin
    WoW Realm
    Mal'Ganis

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    Yeah, all boxes are capable of startover and CLR ID. Granted, the 4250HDCs were having a little issue with them due to the interface, but that has been fixed.

  17. #17
    They're just like us
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    4,002
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Asura

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    Quote Originally Posted by tyven
    I'll tell you what the main problem here is. time warner cable doesnt carry the NFL network
    It's already been said, but the real problem is the NFL network wants every cable company to raise their rates by dollars per sub to carry that network, and refuses to let companies offer it on a 'pay if you want it' tier. I'm dreading the start of the NFL season because it means a start up of those calls again.

  18. #18
    Like a boss yo
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    3,829
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Odin
    WoW Realm
    Mal'Ganis

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    Quote Originally Posted by Apelila
    Quote Originally Posted by tyven
    I'll tell you what the main problem here is. time warner cable doesnt carry the NFL network
    It's already been said, but the real problem is the NFL network wants every cable company to raise their rates by dollars per sub to carry that network, and refuses to let companies offer it on a 'pay if you want it' tier. I'm dreading the start of the NFL season because it means a start up of those calls again.
    Exactly as well. You work at TWC? or Comcast? Cox? :D

  19. #19
    They're just like us
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    4,002
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Asura

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    cableone, i'm the overnight tech. Let me tell you, its really weird to be talking to people and recognize them from Teamspeak in FFXI.

  20. #20
    Like a boss yo
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    3,829
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Odin
    WoW Realm
    Mal'Ganis

    Re: What to Do? (Need Help, Cable Situation)

    Haha, nice. Yeah, apperently one of the psoters in this thread is a field tech in my division! gonn have to see where... Fuck customers who yell and scream then say "Oh, the box needs to be turned on?" -_-

Similar Threads

  1. $3800 same as cash towards a new GM vehicle...what to do?
    By archibaldcrane in forum General Discussion
    Replies: 88
    Last Post: 2009-08-11, 16:15