+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 29
  1. #1
    E. Body
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,273
    BG Level
    7

    FFVII PC Version on Laptop

    This goddamn game is driving me crazy...mainly because it won't run properly.

    I ran a forum search and couldn't find a similar thread, and I've searched up and down google...here's my problem:

    I'm running FFVII PC Version on Laptop.

    -> First, when I loaded the program my keys wouldn't work at all, a common problem with laptop keys which I downloaded a patch for.

    -> Now, when it loaded, my keys worked fine, so I click "New Game" (other option is Continue)

    -> Once I click New Game, the screen just goes black...nothing. I looked this up around forums/torrent comments, and the most constructive piece of advice was that I should download K-Lite Codec Pack.

    -> I downloaded K-Lite Codec Pack / installed them all, and when I ran the FFVI program again, the screen goes black after New Game. But then all of a sudden, a box pops up "Insert Disc 1..." What the hell?!

    If anyone can help me with this, I'd greatly appreciate it. I've flipped through pages of google/forum help and haven't found what I'm doing wrong.

  2. #2
    preachy and pretentious
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,217
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Bahamut

    WHAT THE FUCK ARE YOU TALKING ABOUT!?

    FFVI also known as FFIII on the SNES, was never made for PC. Why the hel would you need K-litewhatthefuckever to play it anyway?

  3. #3
    Yoshi P
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    5,014
    BG Level
    8
    WoW Realm
    Gorefiend

    download a SNES emulator and play it on that.

  4. #4
    E. Body
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,273
    BG Level
    7

    I forgot to add an "I"

    I meant FFVII..

    but I editted it, so now you look like a jackass! muaha!

  5. #5
    preachy and pretentious
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,217
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Bahamut

    Last edited by Tyr on Thu Jan 11, 2007 3:11 am; edited 1 time in total
    the whole world knows you edited.

  6. #6
    Banned.

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,917
    BG Level
    8
    FFXI Server
    Shiva
    WoW Realm
    Cho'gall

    Did you run the FFVII configuration utility?

  7. #7
    New Merits
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    226
    BG Level
    4
    FFXI Server
    Bahamut

    Also forgot to edit the first post :wink:

  8. #8
    E. Body
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,273
    BG Level
    7

    Last edited by Tyr on Thu Jan 11, 2007 3:16 am; edited 2 times in total

    Done, and done.

    I've ran the configuration program, but I really can't change/touch anything...Under "graphics," I can't change either the display, or the renderer (I recall reading something about changing the renderer from 'Software Renderer' to 'DirectX Renderer' or something of the sort). All I can touch is the display resolution, from Quarter Screen 640x480 to Full Screen 640x480.

    Just a simple second question -- is there a way to run the program at true quarter screen? Right now, although my menu says that I have it on QS, it comes up full screen. I'd really prefer it if I could rezise the window or something.

  9. #9
    Yoshi P
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    5,014
    BG Level
    8
    WoW Realm
    Gorefiend

    Quote Originally Posted by Tyr
    I forgot to add an "I"

    I meant FFVII..

    but I editted it, so now you look like a jackass! muaha!
    you made this post...which makes you look like a jackass.

  10. #10
    E. Body
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,273
    BG Level
    7

    Quote Originally Posted by Lbelle
    Quote Originally Posted by Tyr
    I forgot to add an "I"

    I meant FFVII..

    but I editted it, so now you look like a jackass! muaha!
    you made this post...which makes you look like a jackass.
    I was actually just joking around...

  11. #11
    preachy and pretentious
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,217
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Bahamut

    don't, it's pretty much serious bizness around here

  12. #12
    E. Body
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,273
    BG Level
    7

    Quote Originally Posted by Demosthenes
    don't, it's pretty much serious bizness around here
    Cue a bgisseriousbusiness ytmnd.

  13. #13
    Banned.

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    821
    BG Level
    5

    ff7 sucked anyways

  14. #14
    Yoshi P
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    5,014
    BG Level
    8
    WoW Realm
    Gorefiend

    Quote Originally Posted by Kuai
    ff7 sucked anyways
    qft and I <3 your sig kuai

  15. #15
    preachy and pretentious
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,217
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Bahamut

    in before ffviifags

  16. #16

    Google a torrent for FFVII Ultima Edition. It's patched to run on Windows XP with the chocobo hack also editted in.

  17. #17
    Ranger
    2600klub

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    11,320
    BG Level
    9
    FFXIV Character
    Sonomaa Kihten
    FFXIV Server
    Gilgamesh
    FFXI Server
    Bahamut
    WoW Realm
    Durotan
    Blog Entries
    12

    Ive heard running a PSX emulator and the ISOs of PS1 ff7 run considerably better than even the ultima edition

    I had it and it used to crash randomly, not worth it when PSXEMU version ran perfect.

  18. #18

    Quote Originally Posted by Sonomaa
    Ive heard running a PSX emulator and the ISOs of PS1 ff7 run considerably better than even the ultima edition

    I had it and it used to crash randomly, not worth it when PSXEMU version ran perfect.
    Oh yeah for sure. The emulator lets you watch all the CG uncompressed and also adjust the graphics to be rendered smoother.

  19. #19
    I Am, Who I Am.
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    15,854
    BG Level
    9
    FFXIV Character
    Trixi Sephyuyx
    FFXIV Server
    Excalibur
    FFXI Server
    Ragnarok

    Quote Originally Posted by RuBP
    Google a torrent for FFVII Ultima Edition. It's patched to run on Windows XP with the chocobo hack also editted in.
    Correct answer.

    FF7 (and 8 if I remember) doesnt run natively in XP, you have to have them patched.

    If you find a working patch (try megagames.com), you wont have to d/l the game.

  20. #20
    Cerberus
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    430
    BG Level
    4
    FFXIV Character
    Windred Sayna
    FFXIV Server
    Hyperion
    FFXI Server
    Phoenix
    WoW Realm
    Turalyon

    http://forums.ngemu.com/psx-screenshots ... sited.html
    Why would you think that the PC version is better?

    http://www.ngemu.com/psx/epsxe.php?acti ... emu&id=224
    Grab the emulator

    http://forums.ngemu.com/plugin-question ... nfigs.html
    Configuring the emulator


    http://forums.qhimm.com/index.php
    If you still want to run the PC version...

Quick Reply Quick Reply

  • Decrease Size
    Increase Size
  • Remove Text Formatting
  • Insert Link Insert Image Insert Video
  • Wrap [QUOTE] tags around selected text
  • Insert NSFW Tag
  • Insert Spoiler Tag

Similar Threads

  1. PC Version Install Question
    By Heian in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 2005-10-27, 10:08