• Navigation
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    A. Body
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    4,003
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Cerberus

    CamStudio can't find record from speakers

    Options --> Record Audio from Speakers
    This gives me a message "WaveoutGetSelectControl() failed."

    Using speakers and not headphones. Have used livestream streaming before and it records from my speakers fine.

    Played around with Audio Options for Speakers but doesn't seem to do any difference...

  2. #2
    Relic Shield
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,731
    BG Level
    6

    Does that to me, still records the audio, have you made anything with sound to try?

  3. #3
    A. Body
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    4,003
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Cerberus

    Tried anyway got no sound. This is VISTA btw

    Edit: Just to mention, I saw a guide to locate "AudioMix" under recording devices but it doesn't show up for me.

  4. #4
    Relic Shield
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,731
    BG Level
    6

    Try this, it may be Stereo Mix or What-U-Hear;

    1. Select "Sound" from the control panel.
    2. Select the recording tab.
    3. Right click on the background of the tab and choose "show disabled devices".
    4. Right click on Stereo Mix and click enable.
    5. Make Stereo Mix as your Standard
    6. Now it should work, allowing you to record any sound your computer makes.
    7. Start Cam Studio
    8. Go to Options\ Audio Options for Speaker
    9. Choose at Soundcard Device "Stereomix"
    10. Go to Options and enable "Record audio from speakers"

  5. #5
    A. Body
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    4,003
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Cerberus

    Stewie, I had tried that and it doesn't appear for some reason. I know a couple of other VISTA users had this issue too with it not appearing...

  6. #6

    Quote Originally Posted by Meian View Post
    Stewie, I had tried that and it doesn't appear for some reason. I know a couple of other VISTA users had this issue too with it not appearing...
    What DOES appear? I went through this issue when I was on Vista but stereo mix appeared after displaying disabled devices

  7. #7
    A. Body
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    4,003
    BG Level
    7
    FFXI Server
    Cerberus

    Nothing appears. I read somewhere that it is based on your soundcard or something... mine is updated and still no luck

Similar Threads

  1. Can't change recording source on soundcard
    By pirahna1 in forum Tech
    Replies: 3
    Last Post: 2007-12-28, 11:40